Patentere frø


Publisert: 01.02.17
Frø kan patenteres ved at selskaper hevder de har endret så mye av frøet at det er nytt frø. Hvor mye som er endret, og om lokalbefolkningen egentlig har brukt slike frø over flere generasjoner, skaper konflikter om tilgang på ressursene. Frøselskaper anklages for genrøveri. Vi snakker med Akther, grunnleggeren av NGO-en Ubining som driver en frøbank i Bangladesh, Percy Schmeiser som har blitt saksøkt av Monsanto, og Vandana Shiva, grunnlegger av organisasjonen Navdanya, som jobber for kulturelt og biologisk mangfold i India. Bilde: Etiopisk bonde med teff korn. International potash institute
Last ned Flere podcaster

Om Handelskampanjen

Handelskampanjen er en allianse av ulike organisasjoner fra fagforbund, bondeorganisasjoner, til miljø,- solidaritets- og utviklingsorganisasjoner. Nettverket ble oppretta i 27. april 2004.

Vi følger internasjonale handelsforhandlinger, regionale handelsavtaler, og Norges handels- og investeringsavtaler. Vi bistår med analyser, kursing, foredrag og skriftlige innspill. Vi har et aktivt styre som har bred erfaring og kompetanse innenfor internasjonal handelspolitikk.

Kontakt

Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo

E-post:
handelskampanjen@handelskampanjen.no


Organisasjonsnummer: 996058115

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lenker