Ledig stilling som generalsekretær
Publisert: 28.06.24

Ledig stilling som generalsekretær

Vi har en ledig stilling som generalsekretær fra høsten. Har du lyst til å jobbe med internasjonal handelspolitikk? Søk på denne spennende jobben!

Stilling: Generalsekretær


Beskrivelse av Handelskampanjen

Handelskampanjen er en allianse av ulike organisasjoner fra fagbevegelsen, bondeorganisasjoner, til miljø, solidaritets, og utviklingsorganisasjoner. Nettverket ble oppretta 27. april 2004. Vi følger internasjonale handelsforhandlinger, regionale handelsavtaler, og Norges handels- og investeringsavtaler. Vårt arbeid består i å bistå med analyser, kursing, foredrag og skriftlige innspill til nettverket, politikere og andre.

Handelskampanjen har et aktivt styre med representanter fra medlemsorganisasjonene som har bred erfaring og kompetanse innenfor internasjonal handelspolitikk. Styret bistår vår generalsekretær i gjennomføring av aktiviteter.Sentrale arbeidsoppgaver:

1. Kunnskap om mange ulike tema i handelsforhandlinger:

Utvikle kunnskap om og overvåke de internasjonale handelsforhandlingene i WTO, plurilateralt og gjennom EFTA, spesielt jordbruk, fiskeri, TRIPS, tjenester, tvisteløsning, og datahandelsavtalen.

2. Koordinere og utvikle nettverket

Bidra til at nettverket vokser og forblir aktivt og relevant for medlemsorganisasjonene. Gjennomføre og planlegge aktiviteter, eksempelvis møter og seminarer, i samarbeid med styret, medlemsorganisasjoner og andre. Skolere medlemsorganisasjoner og andre på handelspolitikk.

3. Drifte organisasjonen

Sette opp budsjett og føre regnskap, betale ut lønn,rapportere og betale inn arbeidsgiveravgift og skatt, andre oppgaver knytta til drift. Det gis opplæring i regnskapssystemet. Innkalle til styremøter og skrive referat. Søke om midler til drift og prosjekt.

4. Media og sosiale medier

Skrive avis kronikker og debattinnlegg. Skrive nyhetssaker og oppdatere nettside og sosiale medier.

5. Politisk arbeid

Delta med innlegg på orienteringsmøter med Utenriksdepartementet og Nærings-og fiskeridepartementet. Skrive høringsinnspill, og andre innspill til de politiske partiene på Stortinget.


Kvalifikasjoner:

1. Organisasjonserfaring:

Erfaring fra frivillige organisasjoner, helst innen drift og organisasjonsbygging.

2. Utdanning:

Bachelor eller mastergrad innen relevant felt, som handel, internasjonal økonomi og/eller utenrikspolitikk. Erfaring innen feltet kan veie opp for manglende utdanning. Kunnskap om internasjonale handelsspørsmål vil bli foretrukket.

3. Evner:

Evne til selvstendig arbeid er et krav. Stillingen som generalsekretær krever at en har oversikt over mange ulike saker og oppgaver på samme tid, og kunne lage prioriteringer på hva som må gjøres til hvilken tid og hva det ikke er tid til. Det krever gode samarbeidsevner og taktisk planlegging for gjennomføring av oppgaver. God og klar kommunikasjon og politisk dømmekraft. Gode norskkunnskaper, spesielt skriftlig. Gode engelskkunnskaper.


Vi tilbyr

  • Arbeide med flotte og engasjerte folk som er blant de flinkeste på handelspolitikk i Norge, i tillegg til nettverket vårt internasjonalt.
  • Arbeide i en liten organisasjon med et stort nettverk som innebærer stort rom for selvstendig arbeid.
  • Delta på internasjonale møter og jobbe med internasjonale og nasjonale sivilsamfunnsorganisasjoner.
  • Lønn etter avtale.

Arbeidssted: Oslo sentrum.

Stillingsprosent: 60-80%, kan avtales med søker.

Oppstart: helst fra starten av oktoberHvordan søke:

Send søknad og CV til generalsekretær Anniken Storbakk: handelskampanjen@handelskampanjen.no

Frist: 15 august 2024

Om Handelskampanjen

Handelskampanjen er en allianse av ulike organisasjoner fra fagforbund, bondeorganisasjoner, til miljø,- solidaritets- og utviklingsorganisasjoner. Nettverket ble oppretta i 27. april 2004.

Vi følger internasjonale handelsforhandlinger, regionale handelsavtaler, og Norges handels- og investeringsavtaler. Vi bistår med analyser, kursing, foredrag og skriftlige innspill. Vi har et aktivt styre som har bred erfaring og kompetanse innenfor internasjonal handelspolitikk.

Kontakt

Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo

E-post:
handelskampanjen@handelskampanjen.no


Organisasjonsnummer: 996058115

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lenker