Kart over hvilke land som støtter og blokkerer TRIPS waiver COVID19
Kart over hvilke land i WTO som støtter og blokkerer forslaget om å gi unntak for patenter på COVID19 verktøy MSF Access Campaign kart
Publisert: 08.12.20

Kart over hvilke land som støtter og blokkerer TRIPS waiver COVID19

10. desember samles statene igjen i WTO TRIPS rådet for forslaget om unntak for patenter på COVID19 verkøy. Her er en oversikt over hvilke land som støtter og de som ikke støtter forslaget.

Leger uten grenser internasjonalt har laget er kart over de landene som blokkerer et forslag som vil gjøre COVID19 verktøy mer tilgjengelige og rimeligere. Norge er blant landene som blokkerer.

Om 48 timer vil myndighetene møtes igjen i TRIPS rådet i WTO for å diskutere forslaget om å unnta patenter på medisinske verktøy for COVID19.

Dette er et kritisk øyeblikk. Hvis forslaget går videre, kan det bidra til å øke tilgangen på smittevernutstyr, masker og vaksiner, slik at vi kan beskytte alle i verden mot viruset. Men det er fremdeles noen rike land som er fast bestemt på å skyte ned forslaget * - dette i en situasjon der de selv har kjøpt opp milliarder doser av vaksiner og medisiner for å behandle sine egne befolkninger.

* land imot forslaget per 25. november: USA, Storbritannia, Norge, Japan, Canada, Brasil, Australia, Sveits og EU.

Gul: medsponsorer
Lyse grønn: er positiv, men har ikke gitt full støtte
Grønn: full støtte
?: har ikke en posisjon enda
Rødt kryss: motstander

For mer informasjon se nettsiden til Access Campaign, Leger uten grenser

Om Handelskampanjen

Handelskampanjen er en allianse av ulike organisasjoner fra fagforbund, bondeorganisasjoner, til miljø,- solidaritets- og utviklingsorganisasjoner. Nettverket ble oppretta i 27. april 2004.

Vi følger internasjonale handelsforhandlinger, regionale handelsavtaler, og Norges handels- og investeringsavtaler. Vi bistår med analyser, kursing, foredrag og skriftlige innspill. Vi har et aktivt styre som har bred erfaring og kompetanse innenfor internasjonal handelspolitikk.

Kontakt

Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo

E-post:
handelskampanjen@handelskampanjen.no


Organisasjonsnummer: 996058115

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lenker