Debatt: Ny låt i den handelspolitiske pipa
Publisert: 02.11.21

Debatt: Ny låt i den handelspolitiske pipa

Handelskampanjen arrangerer paneldebatt om åpenhet og demokrati rundt handels- og investeringsavtaler på Globaliseringskonferansen 20. november 2021.

De fleste partiene i opposisjon før Stortingsvalget 2021 har ytret eller vedtatt at det må sikres mer åpenhet og demokrati rundt inngåelse av handels- og investeringsavtaler. Hva er nå partienes plan for å sikre dette skiftet?

Hemmeligholdet rundt frihandelsforhandlinger har lenge vært et omstridt tema. Likevel ser vi at stadig mer skjer bak lukkede dører, og uten demokratisk forankrede mandater. Handels- og investeringsavtaler handler om så mye mer enn kun toll og kvoter. Dagens avtaler innebærer bestemmelser som innskrenker politisk handlingsrom og binder oss til masten i all framtid. Da må alle berørte aktører inviteres inn og lyttes til.

Uka etter Globaliseringskonferansen arrangerer WTO ministermøte i Geneve hvor flere av de omstridte forhandlingene som nå pågår forventes presset gjennom – mot en rekke lands vilje.

Innledninger ved:

- Hege Skarrud, Attac Norge
- Jean Blaylock, Global Justice Now (Storbritannia)

Paneldebatt med politikere fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG.

Ordstyrer er Caroline Herlofsen, styreleder i Handelskampanjen.

Debatten blir arrangert lørdag 20. november kl 10.00- 1130

Sted: DOGA, møterom Hallen. Hausmanns gate 16, 0182 Oslo
Du finner Facebook-arrangementet her: Ny låt i den handelspolitiske pipa
Du kan kjøpe billett her.

Om Handelskampanjen

Handelskampanjen er en allianse av ulike organisasjoner fra fagforbund, bondeorganisasjoner, til miljø,- solidaritets- og utviklingsorganisasjoner. Nettverket ble oppretta i 27. april 2004.

Vi følger internasjonale handelsforhandlinger, regionale handelsavtaler, og Norges handels- og investeringsavtaler. Vi bistår med analyser, kursing, foredrag og skriftlige innspill. Vi har et aktivt styre som har bred erfaring og kompetanse innenfor internasjonal handelspolitikk.

Kontakt

Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo

E-post:
handelskampanjen@handelskampanjen.no


Organisasjonsnummer: 996058115

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lenker