Handelskampanjen

Handelskampanjen

WTO stopper fiskerisubsidie forhandlingene under koronakrisa

Moderatoren for fiskerisubsidie forhandlingene i WTO har besluttet å stoppe de digitale forhandlingene

Det globale nettverket OWINFS som Handelskampanjen er en del av, ba WTO tidlig i april om å stoppe forhandlingene grunnet tekniske og kapasitetsproblemer fra flere utviklingsland under koronakrisa (se brevet her)

Nå har moderatoren for fiskerisubsidie forhandlingene besluttet å stoppe forhandlingene til korona-restriksjonene er løfta.

Moderatoren sier at flere land ga tilbakemelding om at de ikke kunne delta i digitale forhandlinger.

WTO har gjennomført digitale forhandlinger siden korona-restriksjonene ble innført til tross for at flere land var tilbakeholdne med å gå frem med digital forhandlinger for bindende avtaler.

Fristen for å ferdigstille forhandlingene om å forby noen former for fiskerisubsidier er innen desember 2020 (FN bærekraftsmål 14.6).

Handelskampanjen er engasjert i saken for å sikre at en eventuell WTO avtale på fiskerisubsidier ikke fører til mer privaterisering og konsentrasjon hos de store trålerne.

Samt at stater skal ha muligheten til å subsidiere bærekraftig småfiske og kystfiske, i tillegg til muligheten for støtteformer til rekruttering, infrastruktur, landanlegg, levering etc. - for sikre en nærings- og distriktspolitikk som kommer kystbefolkning, fiskere og miljøet til gode.

 

Se mer på temasiden om Fiskerisubsidier her

 

Kilde:

---------------

Inside U.S. Trade (betalingsmur)

WTO fisheries chair abandons virtual work amid member reluctance

https://insidetrade.com/daily-news/wto-fisheries-chair-abandons-virtual-work-amid-member-reluctance

05/07/2020

The chair of the World Trade Organization negotiations to rein in harmful fisheries subsidies has concluded that members are not prepared to commit to virtual negotiations, telling members on Thursday that further work must be put on hold as they wait for pandemic-relation restrictions to lift.
-----------------

Flere nyheter

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)