Handelskampanjen

Handelskampanjen

Reisestøtte til ministermøte i WTO i Genève

En del av gjengen som var på WTO Public Forum i 2018.

Har du alltid hatt lyst til å dra på et WTO-møte? Nå har du muligheten! Handelskampanjen dekker reise og opphold for 1-2 personer fra medlemsorganisasjonene.

Om ministermøtet i WTO:

WTO holder sitt tolvte ministermøte i Genève 30. november til 3. desember 2021. Møtet er utsatt fra 2020 grunnet COVID-19-restriksjoner.

Ministermøtet er stedet der nye avtaler kan signeres. De to områdene der det kan bli en avtale er forbud mot fiskerisubsidier og en respons på COVID-19-pandemien. Men det ligger masse annet på bordet innen landbruk, subsidier, offentlige matlagerprogrammer, digital økonomi, innenlandsreguleringer, investeringsfasilitering etc. En stor konflikt er kravet fra majoriteten av WTO-landene om et unntak fra patentreglene på COVID-19-vaksiner og -utstyr for å øke tilgangen, men som stoppes av blant annet EU og Norge, som ikke ønsker et patentunntak.

Handelskampanjen er en del av det internasjonale nettverket Our World Is Not For Sale (OWINFS), som arbeider aktivt under ministerkonferansen og har flere strategimøter og aktivitet for å få ut informasjon. Vi er en gruppe fra Norge som drar ned.

Covid-19 restriksjoner:

Det er fortsatt mye som er usikkert rundt gjennomføringen av ministermøtet. Sveits har  nå innført krav om COVID- 19 vaksinasjonspass for å delta på møter innendørs, og dra på restauranter og barer. Det er dermed best at du er vaksinert og har vaksinasjonsbevis for å reise.

Søknad:

Send en kort søknad til handelskampanjen@handelskampanjen.no med navn, organisasjon, litt bakgrunn for hva du driver med, tema du ønsker å følge under møtet, og hvordan du/dere tenker å følge opp ministermøtet etterpå i deres organisasjon.

Søknadsfrist: 30 september.

For spørsmål ta kontakt med Anniken Storbakk, generalsekretær i Handelskampanjen, på eposten over.

Flere nyheter

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)