Handelskampanjen

Handelskampanjen

Ny sesong av Handelsdebatten

Nye episoder av podkastserien handelsdebatten er ute!

I år er episodene lengre og går mer i dybden på et tema. Som alltid vil episodene handle om handelspolitikk og konsekvenser for miljø, demokrati og utvikling, men i år har vi valgt å gi journalistene mer rom til å fortelle historiene fra områdene de beøkte for å forstå de ulike temaene vi tar opp: 

  • TISA-frie Høyanger
  • Patenter på frø
  • Farlig avfall som liberaliseres
  • Fiskeinteresser og markedsadgang
  • Hva er en folkets handelsavtale?
     

Vi drar til Høyanger og ser på hva som egentlig skjer med TISA-frie kommuner, vi drar på frøkonferanse i Haag for å snakke med Vandana Shiva om hvorfor selskap ikke burde eie frø, og vi tar opp spørsmålet om farlig avfall egentlig burde liberaliseres og hva blir konsekvneene for miljø og utviklingsland.

Vi besøker et oppdrettsanlegg i Sognefjorden for å snakke om toll egentlig er avgjørende for å selge norsk fisk til utlandet, og hva vi og andre land gir fra oss når vi forhandler frem handelsavtaler som skal sikre markedsadgang for fisk.

Vi avslutter sesongen med Folkets handelsavtale som forsøker å danne et bilde av hva en god handelsavtale kan innebære, med inspirasjon fra ALBA i Latin Amerika og aktivisten Mia Chamberlain på Globaliseringskonferansen i Oslo. 

Serien lages av journalistene Guro Flaarønning og Ida Skogvold. 
 

Hvor finner du episodene? De ligger under fanen podkast eller på Spreaker og itunes

Flere nyheter

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)