Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Videomøter fra WTO Public Forum 2021

12. October 2021

Årets WTO Public Forum kan bli beskrevet som annerledes - både fordi det i hovedsak ble avholdt digitalt - men også fordi åpningsmøtet, i regi av WTO, i år var overraskende kritisk til egen organisasjon, og spesielt til monopolene som hindrer tilgang på COVID-19-vaksiner og -utstyr.

Les mer

Analyse av forhandlingene om fiskerisubsidier i WTO

8. October 2021

I WTO foregår det forhandlinger om å forby visse subsidier som bidrar til blant annet overfiske og ulovlig fiske. Målet om å kutte disse subsidiene er en del av bærekraftsmålene for et bærekraftig hav med en frist om en avtale i desember i fjor. Det er dermed et stort press om å komme til en enighet til WTOs ministermøte i slutten av november.

Les mer

Krav til regjeringsforhandlingene: Handelspolitikken må sikre handlingsrom for miljøtiltak

27. September 2021

Den nye regjeringen må jobbe nasjonalt og internasjonalt for å sikre et globalt, regelstyrt handelssystem som skaper en bærekraftig og rettferdig ressursforvaltning. Demokratiske prosesser gjennom internasjonalt samarbeid er essensielt for å møte våre felles, globale miljømål. Norge må arbeide for at samarbeidet sikrer åpenhet, inkludering, solidaritet og bærekraft, fra mandatutforming til implementering av avtaler.

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)