Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Konsekvenser av forhandlingene om fiskerisubsidier i WTO

16. May 2021

WTO sin nye forhandlingstekst i avtalen om fiskerisubsidier risikerer å forsterke ulikheten blant verdens rike og fattige land, samtidig som den tilrettelegger for at verdens rikeste land kan fortsette å fiske på et nivå som ikke er bærekraftig for verdens globale fiskebestander.

Les mer

Sør-Afrika sin tale på TRIPS-rådet i WTO

5. May 2021

Sør-Afrika ber i sin tale i TRIPS-rådet i WTO, 22. april, innstendig om at WTO-landene må slutte å stille spørsmål som allerede er besvart om forslaget om et patentunntak for vaksiner mot COVID-19 under pandemien.
 

Les mer

Video: Leger uten grenser forklarer patentunntak

2. May 2021

Erlend Grønningen fra Leger Uten Grenser forklarer hvorfor det er så viktig å få til et patentunntak for vaksiner mot COVID-19 under pandemien, slik at de fattige delene av verden får tilgang på vaksiner, teknologi og medisinsk utstyr så raskt som mulig.

Les mer

Handelspolitisk redegjørelse 2021

19. April 2021

Dette er første handelspolitiske redegjørelse utarbeidet av Handelskampanjen til norske folkevalgte og den politiske debatten. Vi publiserer redegjørelsen fordi våre folkevalgte i årtier har valgt å ikke utrede konsekvenser eller diskutere handelspolitikk åpent i Stortinget, i forkant av at svært inngripende avtaler ratifiseres.

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)