Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Målrettet handel fremfor frihandel

15. October 2011

Den markedsliberalistiske politikken og økonomien som Rotevatn er tilhenger av, nådde sitt høydepunkt for ti år siden. Klimautfordringer og energiknapphet, matpriskrise, fattigdomskrise, finans- og gjeldskriser henger tett sammen med politikken som har fulgt i kjølvannet av tro på at frie markeder skal løse verdens problemer. Det er derfor behov for et helt nytt internasjonalt regelverk for handel, et regelverk som tar utgangspunkt i forskjellene mellom rike og fattige land og som har bekjempelse av fattigdom og sult, økonomisk utvikling og sikring av miljøet som overordnede mål. Handelsavtaler må ha annet fokus enn handel som et mål i seg selv.

Les mer

Frihandel for betre fordeling

29. September 2011

Ingen land har tent seg rike på landbruksvarehandel. Eksport av nytelsesmiddel som kaffi og te frå tidlegare koloniland, fritt inn til land som Noreg, har ikkje ført til velstandsutvikling, men halde landa nede i råvareklemma, skriv Hildegunn Gjengedal og Marte Dælen i Handelskampanjen.

Les mer

Enda en ministerkonferanse

6. September 2011

Den åttende ministerkonferansen i WTO finner sted 15. -17. desember i Geneve. I forrige uke kom WTOs Hovedråd (General Council) sammen for å diskutere forberedelsene til ministerkonferansen. Den såkalte Doha-runden som startet i 2001 har allerede rukket å kollapse tre ganger. Hvor mange ganger må den kollapse før forhandlingspartene innser at det er behov for store endringer i verdens handelsregelverk?

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)