Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Seminar 23. november: Vi trenger en ny handelspolitikk!

26. November 2011

Ti år har gått siden Doha-mandatet til WTO ble vedtatt i 2001. Den markedsliberalistiske politikken og beskyttelsen av storselskapene som fremmes gjennom WTO har bidratt sterkt til å skape matkrise, finanskrise, økonomisk krise og ytterligere energiutfordringer. Det er nå på tide med et nytt internasjonalt handelsregelverk, og tida fram mot ministermøtet i WTO bør brukes til å diskutere reelle alternativer til dagens modell og et nytt regelverk for internasjonal handel.

Les mer

Sjølvsagt skal Noreg produsere mat til eige folk

25. November 2011

- Sjølvsagt skal Noreg produsere mat til eige folk. Det sa Luxemburgs WTO-ambassadør då han nyleg vitja Oslo. Luxemburgs WTO-amassadør meiner den nyliberale politikken i WTO ikkje tener dei fattige landa, og at ein ikkje kome vidare under ministermøtet i desember.

Les mer

Nyhetsbrev fra Handelskampanjen, november 2011

15. November 2011

- Nytt WTO-toppmøte: Begraves Doha-runden? Vi trenger en ny handelspolitikk!
- Hvordan bør det nye handelsregelverket se ut?
- Changemaker-kampanje om norsk handelspolitikk
- Ny rapport fra Olivier De Schutter om matsikkerhet i det internasjonale handelssystemet
- Rapport om bilaterale frihandelsavtaler

Les mer

Protest fra sivilsamfunnet forhindrer Norge fra å delta i det store BITS kappløpet

11. November 2011

Norge deltok ikke skikkelig i det bilaterale investeringskappløpet før på starten av 1990 tallet. Før det hadde Norge kun signert tre bilaterale investeringsavtaler (BITS), Madagaskar i 1966, Kina i 1984 og Sri Lanka i 1985. I løpet av et par års tid konkluderte imidlertid Norge et dusin BITS og var dermed med i det store spillet om de tidligere kommuniststatene i Sentral- og Øst Europa1.

Les mer

WTO-forhandlingene og tap av arbeidsplasser

2. November 2011

Generaldirektør Juan Somavia i FNs arbeidslivsorganisasjon ILO lanserte nylig boka Making Globalization Socially Sustainable i samarbeid med WTO. Meningsmålingene som gjengis i boka viser at folk verden over regner med at globalisering og den åpningen av markeder som WTO jobber for, tar fra dem arbeidsplassene. Til tross for alle fakta, konkluderer boka med at utflagging vil skape flere arbeidsplasser på lang sikt.

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)