Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Krav til ny regjering på internasjonal handel og investeringer

16. September 2021

Mennesker rundt om i verden trenger en global økonomi som muliggjør felles velstand med anstendig arbeid, og sosiale og økonomiske rettigheter for å nå bærekraftsmålene innen 2030. Det internasjonale handelssystemet bør være et verktøy for å nå de målene. 

Les mer

Valgdebatt: Kan handel og miljø forenes?

12. September 2021

«Kan handel og miljø forenes?» Det var temaet på den valgdebatt som Handelskampanjen arrangerte i forkant av stortingsvalget 2021. I debatten måtte politikerne fra stortingspartiene svare på hvordan handelssystemet skal rigges for å løse klima- og naturkrisa, og den globale ulikheten. Her kan du se hva politikerne svarte på noen av spørsmålene og høre hele debatten som podkast. 

Les mer

Ny rapport om handelspolitikk og klima

31. August 2021

Attac Norge har utarbeidet den nye rapporten «På kollisjonskurs med planeten» som tar for seg hvorfor dagens handels- og investeringsavtaler er uforenlige med miljø og bærekraftig utvikling og hva vi kan gjøre med det. 

Les mer

Internasjonal fagbevegelse støtter TRIPS waiver

23. June 2021

En rekke ledende internasjonale fagforbund erklærer nå sin støtte til et patentunntak for vaksiner mot COVID-19, det såkalte TRIPS waiver-forslaget i WTO. Forslaget, som har blitt lagt fram av India og Sør-Afrika, støttes av både WHO og en rekke andre land i det globale sør, sammen med USA. EU, Storbritannia, Australia og Norge støtter ikke forslaget.

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)