Handelskampanjen

Handelskampanjen

Nyheter

Sør-Afrika sin tale på TRIPS-rådet i WTO

5. May 2021

Sør-Afrika ber i sin tale i TRIPS-rådet i WTO, 22. april, innstendig om at WTO-landene må slutte å stille spørsmål som allerede er besvart om forslaget om et patentunntak for vaksiner mot COVID-19 under pandemien.
 

Les mer

Video: Leger uten grenser forklarer patentunntak

2. May 2021

Erlend Grønningen fra Leger Uten Grenser forklarer hvorfor det er så viktig å få til et patentunntak for vaksiner mot COVID-19 under pandemien, slik at de fattige delene av verden får tilgang på vaksiner, teknologi og medisinsk utstyr så raskt som mulig.

Les mer

Handelspolitisk redegjørelse 2021

19. April 2021

Dette er første handelspolitiske redegjørelse utarbeidet av Handelskampanjen til norske folkevalgte og den politiske debatten. Vi publiserer redegjørelsen fordi våre folkevalgte i årtier har valgt å ikke utrede konsekvenser eller diskutere handelspolitikk åpent i Stortinget, i forkant av at svært inngripende avtaler ratifiseres.

Les mer

Kronikk i Klassekampen om «vaksine-apartheid»

19. March 2021

Tore Linné Eriksen, historiker og professor emeritus i utviklingsstudier ved Oslomet, skriver om det han kaller «vaksine-apardheid» i Klassekampen. Vaksiner burde være de mest opplagte fellesgoder når liv og helse står på spill, men Uganda betaler tre ganger så mye for Astrazeneca-vaksinen som det EU må ut med.

Les mer

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)