Handelskampanjen

Handelskampanjen

Konferanse: Verdien av persondata

En av de mest verdifulle ressursene i dag er data. Data om våre vaner, interesser og hvor vi befinner oss samles inn hele tiden gjennom apper og internett bruk. Vi tar opp personvern og digital industrialisering på konferanse 12 mars i Oslo.

Den mest verdifulle ressursen er ikke lenger olje, men data. Data om våre vaner, interesser og hvor vi befinner oss samles inn hele tiden gjennom apper og internett bruk. Mengdene med data gjør det mulig å utvikle tjenester og produkter som kjenner dine interesser, helsetilstand og hvor det er mest sannsynlig med trafikkø. I dag er det en håndfull selskaper som dominerer markedet da de sitter på all dataen. Denne posisjonen kan befestes enda mer gjennom krav om fri flyt av data som fremmes i internasjonale handelsforhandlinger. Vi ønsker å reise spørsmålet: hvordan ser en digital økonomi ut som både beskytter personvernet og gir mulighet for demokratisk styring?

Tid: 12 mars kl 9:00-15:00
Sted: Fagforbundet, Keyers gate 15, 0165 Oslo

Trykk her for påmelding

Program

9:00 -9:15

Velkommen v/styreleder Helene Bank

9:15- 10:15    DEL 1: TEKNOLOGISUVERENITET
(Inkl. 15 min spørsmål)

Innledning v/Evgeny Morozov, forfatter og forsker

De store teknologiselskapene Google, Facebook, Airbnb, og Uber gir oss gratis tjenester mot at de samler inn data om oss. Mengder med innsamlet data gjør det mulig å tilby tjenester som forutsier blant annet interesser, helsetilstand, og trafikkmønstre. Vi må snakke om eierskap til data og den politiske økonomien av data som vi er inne i.

10:25 -11:25     DEL 2: TINGENES INTERNETT
(Inkl. 15 min spørsmål)

Innledning v/Audun Skeidsvoll, Forbrukerrådet
Data om oss samles inn gjennom apper og internett tilkoblede produkter. Vilkår for bruk er ofte så lange og kompliserte at ingen leser de. Hvor sterkt står personvernet i denne utviklingen? Hvilke utfordringer ser vi, og hva må gjøres?

11:30 -12:00    Lunsj og pause

12:15 – 13:15    DEL 3: POLITIKK I DEN DIGITALE ØKONOMIEN
(Inkl. 15 min spørsmål)

Innledning v/Sanya Reid Smith, Third World Network
Regler for den digitale økonomien forhandles i internasjonale handelsforhandlinger som TTIP, TISA og CETA. Her er det flere aktører som ønsker fri flyt av data og ingen krav til hvor dataen skal lagres. Hva foreslås i handelsforhandlinger, og hvilke konsekvenser vil vi se i den norske konteksten?

13:30 -14:00    DEL 4: ERFARINGER FRA GOLVET

Hva mener Fagbevegelsen - tbc

14:00- 15:00    DEL 5: PANELDEBATT MED POLITIKERE

Tema: hvordan politikken kan sikre personvern og en teknologisk utvikling som er demokratisk og til fordel for samfunnet.
Paneldeltakere: Tom- Christer Nilsen (Høyre), resten: tbc.

15:00    Slutt

Det blir simultanoversettelse engelsk/norsk.
Gratis.

Trykk her for påmelding

Arrangør: Handelskampanjen

Handelskampanjen samler organisasjoner fra bonde-, fag-, miljø- og solidaritetsbevegelsen. Medlemmer er Attac, Fagforbundet, For Velferdsstaten, Handel og Kontor, Latin Amerikagruppene i Norge, Natur og Ungdom, Nei til EU, Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, Norges Bygdeungdomslag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Oikos- Økologisk Norge, PRESS, Spire, Ungdom mot EU, Utviklingsfondet, og Folkeaksjonen mot TISA.

Se Facebook event

Flere nyheter

Kontakt

Handelskampanjen
Postadresse:
Handelskampanjen c/o Utviklingsfondet
Mariboes Gate 8, 0183 Oslo


.(JavaScript must be enabled to view this email address)